Nieuws

4 tips om op talentenjacht te gaan

Er wordt vaak geklaagd dat er te weinig ingenieurs en IT’ers op de arbeidsmarkt zijn. Nochtans is het talent daar, indien u weet waar u moet zoeken.

 
De vraag naar technisch personeel is de voorbije jaren sterk gestegen. Dit zorgt voor toegenomen competitie tussen verschillende bedrijven, ondanks de vele gekwalificeerde kandidaten. Met behulp van volgende tips kan u echter een streepje voorkrijgen in de strijd om de ultieme medewerker.
 

Verkoop uzelf

Allereerst is het erg belangrijk een goede naam te krijgen als werkgever en binnen de IT-wereld. Dit kan onder andere bereikt worden door deel te nemen aan hackatons en door aan interessante projecten te werken. Met name open-sourceprojecten kunnen intelligente ingenieurs naar uw bedrijf lokken.
 

Eerlijk loon

Maar weinig ingenieurs zien hun inkomen als hoogste prioriteit. Indien uw bedrijf een job aanbiedt waar een ingenieur enthousiast over is, is de kans groot dat hij de job aanneemt ongeacht of u het hoogste loon aanbiedt. Het kan echter geen kwaad bekend te staan als werkgever die een eerlijk loon aanbiedt.
 

Buitenlands talent

Voor een job van hun dromen laten ingenieurs zich niet tegenhouden door landsgrenzen. Kijk daarom zeker eens rond in andere landen en u vindt mogelijk sneller dan verwacht de ideale kandidaat.
 

Timing

Het is belangrijk tijd te nemen om de geschikte kandidaat te vinden, maar hou er rekening mee dat de klok tikt. Goede programmeurs vinden namelijk een job na gemiddeld drie weken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business