Nieuws

Storagefirma Synology produceert nu ook routers

Het Taiwanese storagebedrijf Synology waagt zich in een nieuwe sector. Het heeft zijn eerste router voorgesteld.

 
Synology, het Taiwanese bedrijf bekend om zijn network attached storage (NAS) apparaten voor zakelijke en consumentengebruik, heeft onlangs zijn plannen voor de toekomst onthuld. Zo gaat het bedrijf zijn Diskstation Manager OS een upgrade geven en zal het een nieuwe DS716+ server bouwen.
 
Opvallend: het kondigde ook aan dat het de Synology Router RT1900ac zal lanceren. Hiermee zet de firma een stap in een nieuwe sector. Synology zelf omschrijft de RT1900ac als een “krachtige en makkelijk te configureren router met exclusieve add-ons”.
 
Bij de dualband router hoort een web interface en mobiele app support. Die gebruiksvriendelijke interface biedt zeer uitgebreide mogelijkheden voor beheerders, , waaronder het afstemmen van down- en uploadsnelheden per gebruiker. Het toestel zal tot 1.900 mbps gecombineerde transfersnelheid voorzien. Verder zullen die beheerders via app het dataverkeer in het oog kunnen houden en met DNS websites kunnen filteren. Uiteraard zijn er koppelingsmogelijkheden met externe opslagapparaten om een persoonlijke cloud te creëren. Het apparaat zou rond de 150 euro kosten.
 
Synology toonde zich alleszins vastberaden over zijn toekomst op de persconferentie: “Vanaf dit jaar zullen we NAS herdefiniëren,” aldus Derek Tu, ANZ Sales manager bij het bedrijf. “NAS staat niet alleen voor network attached storage. Nu is het ook netwerk, applicatie en storage waar we ons op zullen concentreren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business