Nieuws

IBM beschermt tegen ongeautoriseerde apps

Na bring your own device brengt bring your own app verscheidene beveiligingsproblemen met zich mee. IBM bindt daarom de strijd aan met dit veiligheidshiaat.

 
Meer en meer medewerkers gebruiken hun eigen cloudopslag en apps op de werkvloer. Hierdoor komt de beveiliging van het bedrijfsnetwerk in opspraak en daar wilt IBM met zijn nieuwe beveiligingstool, de Cloud Security Enforcer, iets aan doen.
 
De Cloud Security Enforcer wordt op de cloudinfrastructuur van IBM gehost en scant het bedrijfsnetwerk voor ongeautoriseerde apps. Wanneer de tool een dergelijke app vindt, zal het een veiligere manier zoeken om deze app aan te bieden.
 
Om dergelijke scans te verwezenlijken maakt de tool gebruik van zogenaamde connectoren, waarmee het met verschillende services kan verbinden. Momenteel heeft IBM connectoren gebouwd voor Box, Google Apps, Salesforce en Microsoft Office 365. Het bedrijf belooft zijn connectoren echter ook uit te breiden naar andere cloud services.
 
Buiten het continu scannen van apps in het bedrijfsnetwerk is de tool ook in staat bedreigingen te analyseren. Hiervoor maakt de Cloud Security Enforcer gebruik van het X-Force intelligentienetwerk van IBM.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business