Nieuws

68% van de Belgische bedrijven kapitaliseert niet op data

Bijna zeven op de tien Belgische managers stippen aan dat ze niet de juiste data, expertise of technologie in handen hebben om onderbouwde beslissingen te nemen.

 
In een rondvraag van IT-organisatie EMC gaf 68% van de ondervraagde managers aan dat ze niet over de juiste data, expertise of technologie beschikten om geïnformeerd beslissingen te nemen. De vraag kadert in een uitgebreidere enquête naar het gebruik van big data en de samenwerking tussen business en IT afdelingen binnen bedrijven. 100 Belgische managers in HR, marketing en algemeen business management deden mee aan het onderzoek.
 
Eric De Witte, specialist bij EMC Belux, duidt het resultaat aan als betreurenswaardig: “Het zijn steeds dezelfde voorbeelden die worden aangehaald, maar met recht en reden. Bedrijven als Uber, NEST, Zalando en Airbnb zijn geboren in de digitale wereld. […] Op het moment dat meer traditionele bedrijven nog volop de grote lijnen aan het uittekenen zijn, werken ze bij Uber en Zalando al aan de uitwerking. Onze Belgische bedrijven behoren helaas veeleer tot de eerste groep en ze moeten dringend een tandje bijsteken om niet hopeloos achterop te raken en uiteindelijk weggeconcurreerd te worden.”

Datameren

Wat kunnen bedrijven doen om de steeds groeiende berg aan informatie beheersbaar te houden? EMC schuift het gebruik van “data lakes” naar voren. In tegenstelling tot datawarenhuizen worden gegevens in data lakes ongeformatteerd opgeslagen.


“Data lakes mag je je gerust voorstellen als een groot meer. Je slaat er alle data en informatie op en met behulp van software kan je dan analyses toepassen op datasets naar keuze,” aldus Eric De Witte. Het concept van data lakes is nog vrij onbekend onder Belgische bedrijven, maar EMC is ervan overtuigd dat het een uitgesproken meerwaarde kan leveren om de juiste data te oogsten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business