Nieuws

Waarom lokale SEO loont

Google heeft de spelregels van lokale zoekresultaten verandert. Knokken voor een plaatsje in de lijst via relevante SEO wordt zo weer een stukje belangrijker.

 
Beeld: Joe Dejvice / Shutterstock.com
 
U heeft het misschien zelf al gemerkt: Google heeft aanpassingen gemaakt aan de Google Maps resultaten binnen zijn zoekmachine. Verschenen er vroeger nog zeven lokale “hits” als je naar een bepaald trefwoord zocht, dan zijn dat er nu nog maar drie. Handelszaken die vroeger plaats vier tot zeven bezetten, vallen dus af.

Als we op onze redactiecomputer in Turnhout “kleding” googelen, krijgen we het het bovenstaande resultaat.
 
Concreet verandert ook de informatie die wordt weergegeven door Google: telefoonnummer, Google+pagina en straatnummer verdwijnen. In de plaats verschijnen er nu de openingstijden van de zaak, en twee links “website” en “route” waarop gebruikers kunnen klikken voor meer info. De specifieke postbus verdwijnt opdat mensen vlugger zouden doorklikken op de “route”knop. Verder zullen alle niet-geverifieerde locaties niet meer getoond worden door de kaartenapp.

Tips om je lokale SEO op punt te stellen

Door die ingreep wordt het voor lokale winkels belangrijker dan ooit om hun SEO te optimaliseren om zichtbaar te zijn voor de online zoeker. De lokale resultaten hebben bovendien een mooi plaatsje bovenaan de zoekresultaten, wat deze een extra voordeel oplevert.
Wil je je bedrijf op de kaart zetten? Volg de vijf tips hieronder:
1. Verifieer je zaak via Google Mijn Bedrijf
2. Wees zo volledig mogelijk bij die verificatie en geef zo veel mogelijk relevante categorieën op (vb. kledingzaak, vrouwenmode, herenmode, badkleding…)
3. Verzamel Google reviews
4. Creëer lokale pagina’s als je meerdere winkels hebt
5. Houd de informatie op al je pagina’s up-to-date
 
Meer weten? Op 27 november organiseren Smart Business en ZDNet een training SEO-schrijven. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.businessmeetsit.be.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business