Nieuws

Slimme contactlens van Google krijgt eigen bedrijf

Bij de splitsing van Google Inc. In meerdere bedrijven onder de Alphabet-paraplu, klonk de uitleg dat bepaalde delen zouden kunnen groeien. Life Sciences moet daar één van worden.

 
Life Sciences was een tak van Google die voorheen onder de afdeling X viel, de meest experimentele afdeling die zich bezighield met zogenaamde bleeding edge-technologieën. Bij de opsplitsing van Google in meerdere bedrijven onder de noemer Alphabet, werd al gezegd dat enkele van de afdelingen meer ademruimte zouden krijgen, en met de verdere opsplitsing van X lijkt dit nu werkelijkheid te worden.
 
Life Sciences is op zich erg experimenteel: één van de belangrijkste projecten van het moment is de slimme contactlens. Met die lens zouden levensbelangrijke parameters als glucose in het bloed permanent gemeten kunnen worden. Mogelijk zouden er nog andere, commerciëlere voordelen aan verbonden zijn.
 
Andy Conrad, reeds hoofd van de divisie sinds 2013, zal de eerste CEO worden. Voorafgaand aan zijn tewerkstelling bij Google was hij reeds chief scientific officer bij LabCorp, een bedrijf dat diagnostische testen uitvoert op moleculair niveau. In het nieuwe Google deelbedrijf zal hij samenwerken met verschillende softwareontwikkelaars, oncologen en optische experts.
 
Het doel van het bedrijf wordt om slimme contactlenzen zo snel mogelijk uit het onderzoek en ontwikkelingsstadium te krijgen, naar klinische tests. Tegelijkertijd werkt het rond projecten rond genanalyse en een diagnostisch systeem gebouwd rond nanotechnologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business