Nieuws

Directeur Mt. Gox beschuldigd van diefstal

Het eens zo bloeiende Bitcoin-bedrijf Mt. Gox is volledig ten onder gegaan. Ook de voormalige directeur wordt mee in deze val getrokken, al is hij niet zo onschuldig als op het eerste zicht lijkt.

 
De Japanse politie staat klaar om Mark Karpeles, de voormalige directeur van Mt. Gox, voor de tweede maal te arresteren. Hij wordt er namelijk van verdacht 2,6 miljoen dollar aan Bitcoins te hebben buitgemaakt. Volgens het rapport van de politie zou Karpeles dit geld grotendeels hebben opgebruikt aan softwarerechten. De aankoop van een luxueus bed ter waarde van maar liefst 48.000 dollar, trekt echter ook de aandacht van de politie.
 
Eerder deze maand werd Karpeles al in hechtenis genomen. Hij werd toen beschuldigd van het manipuleren van bedrijfsdata om artificieel 1 miljoen dollar aan digitaal geld te creëren. Volgens de Japanse wetgeving moest Karpeles na 3 weken echter terug vrijgelaten worden.
 
De aantijgingen naar de voormalige directeur van Mt. Gox begonnen begin vorig jaar, nadat het bedrijf onverwacht zijn deuren sloot. Tijdens dit proces verdwenen 850.000 Bitcoins op mysterieuze wijze. Volgens Karpeles was dit te wijten aan een bug, waardoor cybercriminelen het digitale geld konden buitmaken. Deze uitleg werd echter met erg veel argwaan onthaald, met een politieonderzoek tot gevolg. Een onderzoek waar Karpeles niet goed uitkomt, zo blijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business