Nieuws

Parallels brengt Cortana naar Mac nog voor Siri beschikbaar is

Nog voor Apple Siri naar OS X weet te brengen, staat Microsofts Cortana klaar om u van dienst te zijn.

 
Er doen al ruim een jaar geruchten de ronde dat Apple werkt aan een Siri-versie voor Mac. De dienst, die reeds in 2011 beschikbaar werd op iPhones en iPads, blijft vooralsnog de grote afwezige op het OS X-feest. Er zijn dan wel vele functies die te bedienen zijn met de stem, een echte spraakgestuurde assistent bleef uit.
 
Cortana, de assistent uit het nieuwe Windows 10, is Siri nu voorgeweest. Parallels 11, een software die gebruikers toestaat om Windows-applicaties te draaien op Macs, maakt het mogelijk. In een korte demonstratie toonde Parallels de nieuwe mogelijkheid, met een degelijke stemherkenning en haast geen enkele vertraging. Ook os OS X kan Cortana gebruik maken van de locatie van je computer, waardoor er bijna geen verschil is met Siri voor iOS.
 
Parallels 11 bevat bovendien de gebruikelijke prestatieverbeteringen: Windows wordt zo 50 procent sneller opgestart en afgesloten tegenover de vorige versie en er is een reismodus die 25 procent energievriendelijker is voor een batterij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business