Nieuws

Microsoft Hololens maakt zijn zakelijke debuut binnen een jaar

Tijdens een interview met de BBC liet Microsoft CEO Satya Nadella een lancerinsgtermijn vallen voor de ontwikkelaarsversie van de Hololens. Ook zakelijke toepassingen zouden al mogelijk zijn.

 
“Tijdens het volgende jaar,” dat kondigde Microsft CEO Satya Nadella aan over de release van de Hololens. Hij heeft het dan over de ontwikkelaarsversie van de bril, en ook al zakelijke toepassingen ervan. Welke zakelijke toepassingen precies, daar ging de CEO niet verder op in. Nadella maakte het nieuws bekend in een video-interview met de BBC over Windows 10.
 
Microsoft Hololens is een Augmented Reality bril. Anders dan bij VR blijf je nog wel je werkelijke omgeving zien door de lens, maar er worden ook digitale pop-ups aan je gezichtsveld toegevoegd. Het bedrijf verraste vriend en vijand aan het begin van 2015 door de onthulling van de Hololens. Ondertussen is Microsoft verschillende partnerships aangegaan rond de bril, waaronder met ruimtevaartorganisatie NASA en animatiestudio Walt Disney.
 
Wanneer kunnen consumenten hun handen leggen op de AR-bril? CEO Nadella ging er niet specifiek op in, maar stelde wel dat Microsoft een “vijfjarige reis” voorziet voor zijn holografische technologie, van ontwikkelaars tot diverse takken van de maatschappij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business