Nieuws

LinkedIn maakt verpletterende resultaten bekend

LinkedIn heeft zijn financiële cijfers voor het tweede kwartaal bekend gemaakt en deze zijn veel beter dan verwacht.

 
Netto gaat het bedrijf wel een beetje achteruit met een verlies van 68 miljoen dollar, wat neerkomt op 53 cent per aandeel. Dit wordt echter volledig goedgemaakt als we naar de non-GAAP-getallen kijken. Volgens deze berekening heeft het bedrijf namelijk een omzet van 712 miljoen dollar en 55 cent per aandeel, wat 33 procent beter is dan vorig jaar. Ook heeft het sociale netwerk een hoop nieuwe gebruikers bijgekregen, waardoor het op een totaal van 380 miljoen gebruikers wereldwijd uitkomt.
 

 
Van de drie hoofdafdelingen van LinkedIn kende Talent Solutions de grootste groei. Deze afdeling steeg namelijk met 38 procent ten opzichte van vorig jaar tot 443 dollar omzet dit kwartaal. “Bij Talent Solutions zijn we erg enthousiast over een robuuste productlijn, welke een grote verbetering zal bieden aan onze kernproducten voor de komende jaren,” vertelt Steve Sordello, de financieel directeur van LinkedIn.
 
Ook een goed presterende afdeling is Marketing Solutions. Deze afdeling kon een omzet van 140 miljoen dollar voor zijn rekening nemen, wat 32 procent beter is dan vorig jaar. Ook Premium Subscriptions kon zijn omzet verbeteren. De afdeling stijgt met 22 procent tot 128 miljoen dollar.
 
Voor het volledige jaar hoopt LinkedIn zijn omzet tot 2,49 miljard dollar te tillen. Hierdoor zou de omzet van het bedrijf stijgen met 33 procent ten opzichte van vorige jaar.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business