Nieuws

Belg erg tevreden over job, ook over reistijd

Het dagelijkse verkeersinfarct lijkt de Belg niet te deren. België scoort zeer hoog in jobtevredenheid, en zelfs in de categorie over de reistijd voor woon-werkverkeer.

Dit blijkt uit een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie (EU). De studie behandelt de levenskwaliteit in de 28 lidstaten.
 

Reistijd

 
Hoewel België bekendstaat om de ergste verkeersfiles van Europa, staat ons land op de zevende plaats in de Europese lijst van landen waarvan de werknemers het meest tevreden zijn over de reistijd van hun woon-werkverkeer.
 
Het is evenwel niet dat de files meevallen, bedrijven gaan er beter mee om, meent Frédérique Bruggeman, managing director van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half. “Belgische bedrijven houden rekening met deze situatie en stellen in grote mate alternatieven voor om frustraties over lange reistijden bij woon-werkverkeer te vermijden.”
 
Flexibele werktijden en, in mindere mate, telewerken zijn dan ook veel voorkomende opties. “Dit zorgt niet alleen voor tevredenheid bij de werknemers maar ook voor een betere productiviteit”, meent Bruggeman.
 

Jobtevredenheid

 
België staat als vijfde op de lijst met een gemiddelde jobtevredenheid van 7,5/10. Het Europees gemiddelde bedraagt 7,1/10.
 
In vergelijking met de buurlanden doet België het beter dan Frankrijk (7,2) en Duitsland (6,9), even goed als Luxemburg maar minder goed dan Nederland (7,7). Slechts 9% van de Belgen geeft aan niet zo tevreden te zijn over hun baan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business