Nieuws

Welke printerfabrikanten zijn in uw bedrijf aanwezig?

Vandaag is het eerder printen en scannen. Kopiëren al veel minder en faxen al helemaal minder. Maar wie zijn de partijen die deze toestellen leveren?

Als we het over print & copy hebben, gaat het in eerste instantie om multifunctionals, apparaten die printen en minstens ook faxen, kopiëren en/of scannen. Zij vormen de hoofdmoot. Al blijft de stand alone printer wel van tel.
 
HP en Canon zijn er de marktleiders, gevolgd door Brother, Canon, Kyocera en Xerox. De markt voor printing is dus vrij dicht bevolkt.

Overigens gaat het niet enkel om hardware, maar steeds vaker om diensten. Hieronder de zogenaamde MFP’s of managed print services die printbedrijven bieden, en die voor hun omzet (en toekomst) een belangrijk aandeel hebben.
Net als in de wereld van opslag is het doorgaans geen goed idee om zich als printerfabrikant enkel met hardware bezig te houden.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business