Nieuws

Ook in boekhoudsoftware is de ene cloud de andere niet

Ondanks de cloud hype is het percentage van kmo’s, die met hun boekhoudsoftware in de cloud zitten, eerder beperkt. Maar op de Sage Summit van softwarefabrikant Sage speelde de cloud, mede door de lancering van de nieuwe dienst Sage Live, wel een belangrijke rol.

 
Ondanks de cloud hype is het percentage van kmo’s, die met hun boekhoudsoftware in de cloud zitten, eerder beperkt. Maar op de Sage Summit van softwarefabrikant Sage speelde de cloud, mede door de lancering van de nieuwe dienst Sage Live, wel een belangrijke rol.
 

Twintig jaar te laat

 
De cloud overheerst de IT-sector. Maar breekt niet overal op even grote schaal door. “Uit onderzoek blijkt dat vandaag 85 procent van de small en medium business bedrijven de software van hun boekhouding nog gewoon bij hen op kantoor hebben staan”, vertelt Stephen Kelly, de CEO van Sage, een van de marktleiders in accounting en business software, op de gebruikersorganisatie Sage Summit.
 
Met deze stelling gaat Kelly een beetje in tegen de algemene cloud trend. “Eind jaren negentig vertelde iedereen dat het internet binnen vijf jaar alles ging veranderen. Ze hebben gelijk gekregen, behalve over de timing. Het heeft uiteindelijk meer dan twintig jaar geduurd.”
 
Dit gezegd zijn opteert Sage duidelijk voor een hybride aanpak. “Onze klanten mogen gerust migreren naar de cloud, maar we gaan ze zeker niet forceren om te migreren.” Geen end of life-verhaal, benadrukt Kelly, waarbij klanten worden verplicht om over te schakelen.
 

Amazon

 
Uiteraard biedt Sage, zowel voor zijn accounting producten (Sage 1) als de ERP-gerichte producten (Sage X3) een cloudondersteuning. “Sage X3 is zowel on premise beschikbaar, via een private cloud of via de public cloud van het AWS-platform van Amazon”, vertelt Antoine Henry, EVP global product marketing bij Sage.
 
Al erkent Henry dat ERP, wat hij liever omschrijft als business management solutions, niet de hoogste adoptie geniet in de cloud. Daarvoor zijn categorieën als CRM of HR-software eerder kandidaat.
 

Sage Live

 
Toch ging een van de belangrijkste aankondigingen op Sage Summit over de cloud. Het bedrijf stelde namelijk Sage Live voor, wat Henry omschrijft als een realtime cloud accounting oplossing. Sage werkt hiervoor samen met Salesforce.com, en doet een beroep op het cloudplatform van Saleforce.com.
 
Bedrijven kunnen hun financiële huishouding hierdoor realtime opvolgen via een browser. “Mobility en social zijn ook belangrijke elementen binnen deze oplossing”, haalt Antoine Henry aan. “Sage Live is de nieuwe generatie in accountingoplossingen.” Met Sage Live mikt het bedrijf op kleinere bedrijven van 10 tot 200 werknemers, voornamelijk in de service-industrie. Sage Live breekt, naar eigen zeggen, de grens tussen front- en backoffice.
 
Naast met Salesforce werkt Sage overigens ook actief samen met Microsoft door de toepassingen van beide bedrijven nauwer te integreren.
 

KMO

 
De KMO is overigens het absolute speerpunt van Sage. Supergrote bedrijven laat Sage liever aan zich voorbij gaan. Het is dus zeer begrijpelijk dat CEO Stephen Kelly bij het begin van zijn keynote de loftrompet liet schallen over de kleine en middelgrote bedrijven.  “Twee op drie jobs worden in de VS gecreëerd door SMB’s. Dat zijn er in totaal 8 miljoen. Het zijn de echte helden van de economie.”
 
De keynote begon met de anekdote dat de ouders van Kelly, die zelf nog maar acht maanden aan bood is bij Sage, zelf thuis een familiebedrijf runde. “Ik ken dus het harde werk en de opofferingen die het met zich mee brengt. De connectie met werk, leven en familie”, stelt hij. “Als zaakvoerder ben je als eerste op de zaak, en ga je als laatste buiten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business