Nieuws

De stille dood van Google+

Voert Google zijn sociale netwerk met stille trom af? De signalen rond Google+ lijken steeds duidelijker op een bevestiging te wijzen.

 
Google heeft gisteren aangekondigd dat het niet langer nodig is om met een Google+ account in te loggen op Youtube of een van zijn andere websites. Een normaal Google account zal in de toekomst voldoende zijn. Opmerkelijk, aangezien de meeste Google+ gebruikers dat account net hebben om zich op diensten aan te melden en weinig meer.
 
Google+ is nooit echt van de grond gekomen als het revolutionaire sociale netwerk dat het bedrijf voor ogen had bij de lancering. Enkele werknemers hebben aan Business Insider die mislukking proberen te verklaren, off the record. “We wilden het te veel op Facebook laten lijken,” stelde een van hen.
 
Volgens andere insiders was Google+ dan weer te veel ontworpen om de eigen problemen van de internetreus op te lossen, in plaats van als een medium dat mensen moet verbinden met anderen. Daarnaast wierp Google zich ook te traag op de mobiele sfeer om Google+ te promootten, aldus de medewerkers.
 
Ook het plotse vertrek van Vic Gundrota, een van de belangrijkste bezielers en topman van Google+, hielp niet om de vooruitzichten van het netwerk te verbeteren. Het bedrijf heeft aan het begin van dit jaar bekend gemaakt dat het een nieuwe invulling aan Google+ zal geven. Ondertussen is de fotofunctie uit het sociale netwerk gehaald en een app op zichzelf geworden: Google Photos. Het loskoppelen van de inlogservice is een volgende stap, die naar een stille dood lijkt te leiden.
 
Wat de case van Google+ vooral aantoont, is dat ook een vooruitstrevend, disruptive en succesvol bedrijf als Google de bal wel eens kan misslaan. Of rijst een nieuwe Google+ dan toch uit de as?
 
Beeld: mrmohock / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business