Nieuws

Zes tips om eruit te springen op LinkedIn

LinkedIn is het ultieme platform dat je professionele carrière een heuse boost kan geven, indien je het juist gebruikt. Met deze zes tips helpen we je in de goede richting.

 

De basis: je profiel

Het is steeds belangrijk een goede eerste indruk te maken, of dit nu in de ‘echte’ wereld is of online. Daarom is het van cruciaal belang een goed profiel te maken op LinkedIn om potentiële klanten te lokken en unieke jobaanbiedingen te krijgen. Hierbij is het toevoegen van een goede profielfoto een goede start. Wat mogelijk nog belangrijker is om in het oog te springen is echter je werkgeschiedenis.
 
Veel werkgevers maken namelijk zoekopdrachten met bepaalde sleutelwoorden op het sociale netwerk. Het is daarom aan te raden je werkgeschiedenis in stukken te splitsen, met telkens een intrigerende titel, een samenvatting met goede kernwoorden en een bijpassende foto. Ook het toevoegen van een achtergrondfoto en vrijwilligerswerk kunnen je kansen op de arbeidsmarkt doen toenemen.
 

Maak jezelf zichtbaar

Muurbloempjes vallen niet op binnen de competitieve businesswereld en geraken al snel in een hoekje verdrongen. Het is daarom belangrijk initiatief te nemen, wil je een groot netwerk uitbouwen. Voel je niet te verlegen om andere professionelen lastig te vallen of mensen te contacteren die je al lang niet meer hebt gesproken.
 

Sluit jezelf aan bij een groep

Er bestaan momenteel meer dan twee miljoen Linked Groups. Indien je nog niet aangesloten bent bij één van deze groepen wordt het tijd dat je dit doet. Door lid te zijn van zo’n groep leer je namelijk andere professionelen kennen met dezelfde interesses of werkende in dezelfde sectoren.
 

Wie bekijkt je profiel?

Op LinkedIn kan je nagaan wie je profiel allemaal heeft bekeken en welke acties voor de meeste bezoekers heeft gezorgd. Deze tip geld uiteraard in twee richtingen. Wil je opvallen bij de baas van een bedrijf waarvoor je wilt werken, kan het regelmatig bezoeken van zijn profiel je net dat beetje meer geven om aangenomen te worden. Hiervoor dien je wel de instelling dat anderen kunnen zien dat je op hen profiel bent geweest aan laten staan.
 

Kwaliteit boven kwantiteit

In plaats van een zo groot mogelijk netwerk uit te willen bouwen, is het beter je contacten op LinkedIn goed te kiezen. Probeer daarom bewust je netwerk uit te bouwen met mensen die je kent, respecteert en waar je achter staat.
 

Geef je mening

Niet alleen je werkgeschiedenis is belangrijk op LinkedIn, ook je mening telt. Door posts te publiceren laat je je kennis blijken en kan je de interessante dingen tonen waar je bedrijf mee bezig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business