Nieuws

Microsoft brengt eerste preview Exchange Server 2016 uit

Bedrijven kunnen een eerste kijkje nemen naar de nieuwe features in Exchange Server 2016. Microsoft heeft een preview van de software uitgebracht.

 
Microsoft heeft de eerste publieke preview van zijn maildienst Exchange Server beschikbaar gemaakt voor download. Het gaat om de on-premise versie van de software. Medewerkers van Microsoft hebben al enkele maanden geleden informatie vrijgegeven en het programma gedemonstreerd, maar nu kunnen bedrijven dus ook zelf met de mailserver aan de slag. De lanceringsdatum van de definitieve versie is nogal vaag vastgelegd als “de tweede helft van 2015”.
 
Veel van de nieuwe features van Exchange Server 2016 maken al deel uit van cloud-dubbelganger Exchange Online en Office 365. Die functies zijn volgens Microsoft “een evolutie van wat Exchange 2013 bracht.”
 
“Het nieuwe programma komt met significante updates voor de Outlook web app,” stelt het blogbericht dat de preview aankondigt. De app krijgt allereerst een nieuwe naam: “Outlook on the Web”. Verse functies als Sweep, Pin en Undo moeten het mailen stroomlijnen. Exchange Server 2016 komt ook met een verbeterde zoekfunctie, zowel voor de software zelf als voor Outlook. Ook de data loss prevention mogelijkheden die in de software ingebouwd zijn hebben een verbetering gekregen waarbij 30 nieuwe types van gevoelige informatie zijn toegevoegd.
 
De preview is nu te downloaden. Tussen dit moment en de uiteindelijke release van Exchange Server 2013 zal Microsoft nog meer features vrijgeven van zijn zakelijke mailserver.
Beeld: Canadapanda / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business