Nieuws

HP ruim marktleider in servers

HP en Dell, maar toch vooral HP. Dat is in een notendop de marktsituatie en het aandeel van leveranciers in Belgische organisaties.

Bijna twee bedrijven op drie gebruiken een eigen server. Een aandeel dat zelfs met de opmars van cloud computing en externe datacenters niet fundamenteel is gedaald.

Marktaandelen

HP is als vanouds marktleider in de servermarkt, en dat is dit jaar ook zo. Inzake tevredenheid heeft HP een vrij hoog cijfer, in vergelijking met zijn concurrenten en met het algemene gemiddelde.

Tevredenheid

Bij geen enkele categorie is er zo’n uitgesproken winnaar inzake tevredenheid. HP haalt een mooi cijfer van 7,8. Dell 7,2 en IBM 6,8. Ook server van het zogenaamde huismerk (van de pc-dealer) halen 6,8. Zij doen het allemaal beter dan het gemiddelde van 6,7.

Bij de kleinere, en zeker bij de middelgrote is HP erg goed vertegenwoordigd. De concurrentie neemt toe bij de heel grote bedrijven. Daar komen HP en IBM meer opzetten. Benieuwd wat een relatief nieuwe partij als Lenovo kan waarmaken in de markt voor servers in België.

De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business