Cloud zuigt 33 miljard dollar aan investeringen op in 2015

Ondernemingen zullen ook dit jaar meer van hun IT-budget aan de cloud wijden. IDC voorspelt sterke groeicijfers.

 
Wereldwijd zullen bedrijven ongeveer 33,4 miljard dollar besteden aan hun cloudinfrastructuur. Dat voorspelt onderzoeksorganisatie IDC in zijn nieuwste analyse. De cloud maakt nu aanspraken op een derde deel van het IT-budget bij ondernemingen.
 
Investeringen in de cloud zullen met 26,4 procent stijgen in 2015. De snelste groeier is de publieke cloud, die potentieel 32,2 procent kan uitbreiden en zo het grootste deel van cloudbestedingen naar zich toe zal trekken, ongeveer 22 miljard dollar. IDC verwacht dat investeringen in de private cloud met 16,8 procent zullen aangroeien naar 11,7 miljard dollar.
 
“De groei in cloud IT-infrastructuur blijft de groei van de IT markt in zijn geheel overtreffen, gedreven door de omschakeling van werk naar cloudgebaseerde platformen,” verklaart Kuba Stolarski, research manager bij IDC. De publieke cloud maakt daarbij de grootste sprong omdat providers sterk investeren in hun service en de uitbreiding van hun datacenter capaciteiten, volgens de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business