IDC: Wereldwijd 28 exabytes aan dataopslag verkocht

IDC heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de wereldwijde verkoop van enterprise opslag is gestegen met maar liefst 41 procent.

 
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar kende de wereldwijde verkoop van hardware voor dataopslag een explosieve groei. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is de verkoop maar liefst met 41,4 procent gestegen. Volgens de ‘Worldwide Disk Storage Systems Market Update’ van IDC is er in totaal een indrukwekkende 28,3 exabytes aan capaciteit verkocht.
 
De inkomsten van de verkoop van opslagsystemen is gegroeid met 6,8 procent tot de huidige 8,8 miljard dollar. “Uitgaves voor traditionele externe arrays daalde tijdens het kwartaal, terwijl op server gebaseerde opslag en hyperscale infrastructuur erg hard groeide.” Vertelt IDC in hun rapport. Hierbij verwijst hyperscale naar infrastructuren die zowel cloud als big data processing ondersteunen en welke kan schalen tot duizenden servers.
 
Interne opslag
 
De grootste winsttoename gebeurde in de serversector, waar interne opslag 23,3 procent meer werd verkocht. Opslagsystemen die meteen verkocht werden als hyperscale of interne cloud datacenters telde voor 12,6 procent van de totale uitgaves tijdens het kwartaal, wat een groei betekent van 22,9 procent.
 
Verkopers van enterprise diskopslagsystemen toonden een vergelijkbaar patroon. EMC schoot hierbij de hoofdvogel af met 17,4 procent van de totale uitgaves. Het bedrijf werd kort gevolgd door HP met 14,6 procent, Dell met 10,2 procent en NetApp met 8,7 procent.
 
Externe opslag
 
Externe diskopslagsystemen kenden daarentegen een daling in winst van 0,6 procent. Hierdoor kwam de totale winst van deze systemen op 2,6 miljard dollar te staan. Ook high-end opslag arrays kenden een minder voorspoedig kwartaal. De verkoop hiervan steeg slechts met 1,3 procent. De entry-level opslagverkoop kende eveneens een magere groei, met 1,1 procent. De verkoop van midrange arrays zakte daarentegen met 2,4 procent.
 
De populairste externe opslagarrays waren all-flash modellen en hybride flash arrays. De verkoop van deze type arrays groeiden maar liefst 81,6 procent en 9,1 procent respectievelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business