Op het vlak van mobiele applicaties lopen IT-afdelingen achter

Smartphones en tablets zijn alom tegenwoordig in bedrijven. Is de IT-support in je bedrijf echter wel aangepast aan deze nieuwe technologieën?

 
Uit onderzoek blijkt dat mobiele technologie in toenemende mate belangrijk wordt voor werknemers om hun werk te kunnen doen. Dezelfde 80 procent van de ondervraagden die beweren niet zonder mobiele technologie te kunnen, zeggen echter ook niet naar hun IT-afdeling te stappen voor de apps die ze nodig hebben. Ze denken namelijk dat de IT-afdeling hen toch niet kan helpen.
 
Apps zijn belangrijk voor de mobiele strategie die meer en meer bedrijven aannemen. Hierbij zijn de populairste apps Dropbox, Skype, What’s App en Google Docs, met als duidelijke koploper Microsoft Office. “De loyaliteit naar Office toe is groot. Werknemers vertellen ons dat Office de belangrijkste app is die ze gebruiken.” Vertelkt McQuire van CCS Insight. “Dit zijn de top vijf apps die ze als onontbeerlijk beschouwen voor hun werkleven. Wanneer je deze apps zou uitrollen, wat niet veel bedrijven doen, zal je aan de mobiele noden van veel werknemers voldoen.”
 
Momenteel gaan werknemers echter sneller vooruit dan sommige IT-afdelingen. “Werknemers vertellen ons dat ze vaak apps gebruiken, maar dat ze de indruk hebben dat IT deze apps niet voldoende uitrolt. Dit frustreert veel werknemers.”

Zelfgemaakte apps

In plaats van het gebruiken van bestaande apps, concentreren veel bedrijven zich op het maken van hun eigen apps. Een reden hiervoor is dat bedrijven apps willen hebben die compatibel zijn met hun bestaande systemen. Voornamelijk aangepaste bedrijfsapplicaties zijn moeilijk te integreren met apps. “Deze systemen zijn hier niet voor gemaakt. Ze zijn ontwikkeld voor het mobiele tijdperk en dit brengt veiligheidsproblemen met zich mee.” Zegt Andrew Burgess van OutSystems.
 
De complexiteit van mobiele omgevingen en het gebrek aan ervaring in het maken van apps zorgen ervoor dat het ontwikkelen van deze apps niet snel vooruit gaan. Alleen al testdata uit andere systemen halen kan al snel twee weken duren. Ook verwachten werknemers regelmatige updates van de software, zoals ze gewoon zijn van publieke app stores. Een reden te meer waarom veel IT-afdelingen momenteel achter de feiten aanlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business