Nieuws

Windows XP valt (eindelijk) terug

Het heeft lange tijd geduurd, maar nu is Windows XP eindelijk fors op de terugweg bij Belgische bedrijven. De weg voor Windows 8 lijkt nog lang.

Dit alles blijkt uit cijfers naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Hierin polsen we naar marktaandelen, prioriteiten en investeringsplannen bij Belgische organisaties.
 
Windows 7 is in bedrijven het belangrijkste besturingssysteem, en dat zal nog wel even zo blijven. Windows 8 breekt, zeker bij de grotere bedrijven, traag door.
 
Goed nieuws voor Windows 8 is dat het voor de eerste keer Windows XP voorbijsteekt in bedrijven. XP valt dit jaar fors terug: 11 procent, in vergelijking met 18 procent vorig jaar.
 
Opvallend is de tevredenheid ten aanzien van Windows 8 verbetert ten opzicht van vorig jaar. Hoewel Windows 7 op een veel hogere tevredenheid kan rekenen.
 

Bij deze cijfers gaan we uit van een gemende omgeving. Veel bedrijven baseren zich inzake software en hardware op meerdere leveranciers of – in het geval van het besturingssysteem – op meerdere versie van Windows .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business