Nieuws

Indiana wilt kindersterftecijfer doen dalen met behulp van SAP

De Amerikaanse staat Indiana kent het hoogste sterftecijfer onder baby's van de Verenigde Staten. In samenwerking met SAP wilt de staat hier nu iets aan doen.


In samenwerking met de nieuwste SAP-oplossingen heeft de staat Indiana de Management and Performance Hub (PMH) uitgerold. Hierbij maakt de staat gebruik van SAP Lumira en SAP HANA, waarvan het bedrijf eerder nog een nieuwe versie uitbracht. SAP HANA is een relationele database die de gebruiker toelaat eenvoudig zoekopdrachten uit te voeren.
 
Voordat MHP werd uitgerold, verdeelde de staat zijn subsidies evenredig over programma’s waarvan de staat vermoedde dat ze konden helpen bij het aantal doden onder baby’s te doen dalen. Dit gaf echter niet de gewenste resultaten, Indiana bleef de staat met de hoogste sterftecijfers onder baby’s in de Verenigde Staten.
 
Dit hoopt Indiana nu op te lossen door het gebruiken van MHP. Met MHP kan de staat datagedreven inzichten verwerven. Hierdoor verdelen ze hun subsidies niet langer op basis van vermoedens, maar op basis van feiten. De staat hoopt op deze manier hun sterftecijfer onder baby’s en het aantal recidivisten onder ex-gevangenen te doen dalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business