Nieuws

Wie voegt de EU aan zijn lijst van cruciale infrastructuur toe?

De druk op de Europese Unie om bedrijven zoals Google, Twitter, eBay en Facebook te laten voldoen aan dezelfde veiligheidsvoorschriften voor onder andere energienetwerken neemt toe.

De Europese Unie wilt dat de aanbieders van essentiële services, waaronder bank, gezondheidszorg, transport en energie hun netwerken voor hackers beschermt. Hierover publiceerde de Europese Commissie het ontwerp “Network and Information Security Directive” twee jaar geleden. De Europese Commissie wilt nu ook dat belangrijke internet services, zoals e-commerce en sociale netwerken hieraan voldoen.
 
Sociale media en e-commerce behandelen als een cruciaal onderdeel van de internetinfrastructuur zal bijkomende kosten betekenen voor deze bedrijven. Vandaar dat dergelijke bedrijven zich minder belangrijk proberen voor te doen dan ze eigenlijk zijn. De Computer and Communications Industry Association, welke onder andere Amazon.com, eBay, Facebook en Google vertegenwoordigt, wilt dat de regels enkel van toepassing zijn voor sectoren zoals kerncentrales en transportbedrijven.
 
In maart 2014 verwijderde het Parlement de internetbedrijven nog uit de wet, aangezien men nog te veel vragen had over hoe de regels toegepast moesten worden. De Raad van de Europese Unie wilt echter dat deze digitale platformen onder de wetgeving blijven vallen. Deze keer wilt het echter de internetbedrijven aan een nieuwe set van regels laten voldoen. Deze regels zijn echter nog niet gedefinieerd en het Parlement wilt nog steeds niet dat dergelijke internetbedrijven onder de wetgeving vallen. Verdere debatten zijn nodig, alvorens het Parlement tot een eenduidige beslissing kan komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business