Nieuws

Red Hat zet eerste stappen in de mobiele wereld

Red Hat staat al lang bekend voor zijn Linux-servers. Met een nieuwe software stack en een samenwerking met Samsung treedt de Linux-gigant de mobiele wereld binnen.

De samenwerking met Samsung wilt niet zeggen dat Red Hat de zoveelste Android app-verkoper zal worden. Het bedrijf zal zich nog steeds voornamelijk concentreren op bedrijven, operating systems, de cloud en middleware.
Red Hat Mobile Application Platform
Alle applicaties zullen rond het Red Hat Mobile Application Platform (RHMAP) worden opgebouwd. Dit platform is ontwikkeld met de technologie van FeedHenry, welke Red Hat in oktober heeft opgekocht. RHMAP heeft een open architectuur gebaseerd op Node.js voor mobiele app-ontwikkeling. Het platform geeft ontwikkelaars de flexibiliteit om mobiele, hybride, HTML5 of webapps te maken.
Applicaties voor bedrijven
De nieuwe software stack bevat een reeks aan industriespecifieke mobiele applicaties die op RHMAP zullen draaien. Met deze applicaties zullen bedrijven hun personeelsbeheer en bedrijfstaken, zoals business intelligence, klantenservices en inventarismanagement kunnen uitvoeren.
De applicaties zullen zodanig gemaakt worden dat ze aangepast kunnen worden om aan de specifieke noden van een bedrijf te voldoen. De mobiele applicaties zullen werken op Android en andere operating-systemen via RHMAP en kunnen geïntegreerd worden met de standaard back-end systemen.
Ecosysteem voor ontwikkelaars
Ook verschillende tools en hulpmiddelen voor een nieuw ecosysteem voor ontwikkelaars zullen uitgebracht worden. Hierdoor wordt de snelle innovatie en beschikbaarheid van oplossingen gepromoot. Onder de ondersteunde toolkits zitten Software Development Kits (SDKs), het hybride Apache Cordova en Titanium. Ook frameworks zoals Xamarin, Sencha Touch en JavaScript worden ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business