Al meer dan 1 miljoen mensen hebben voor Uber gereden

Uber vierde onlangs zijn vijfde verjaardag, en mag niet klagen. Al meer dan 1 miljoen mensen hebben zich op de app beschikbaar gesteld als chauffeur.

MAHATHIR MOHD YASIN / Shutterstock.com

Sinds de oprichting van het bedrijf vijf jaar geleden hebben al meer dan 1 miljoen mensen zich geregistreerd als Uberchauffeur. Dat heeft Uber zelf bekend gemaakt op zijn jubileumevenement in San Francisco. “Het is vijf jaar gelden, en we zijn geëvolueerd van vier mensen rond een bureau naar iets dat wereldwijd gaat,” stelde CEO Travis Kalanick in zijn speech. Op het feest werden ook slides getoond van cruciale en minder cruciale mijlpalen, zoals de eerste brief die het bedrijf ontving waarin met gerechtelijke acties werd gedreigd, of de eerst baby geboren tijdens een Uberrit.

Het Amerikaanse bedrijf kan enkele indrukwekkende cijfers voorleggen na vijf jaar:

– Het stelt momenteel en globaal 3.000 werknemers te werk, dit is zonder Uberchauffeurs gerekend. Al meer dan 1 miljoen mensen hebben zich aangemeld om ritten aan te bieden via de app (wat niet betekent dat er op dit moment zoveel chauffeurs actief zijn)

– Uber biedt ritten aan in 311 steden, verspreid over 58 landen

– Vooral in China doet de dienst het goed. In Chengdu alleen rijden 46.000 chauffeurs. Ter vergelijking, in New York zijn er 26.000, San fransicso 22.000, London 15.000 en Parijs 10.000.

– Het bedrijf beslaat wereldwijd meer dan 1 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte.

– Alle Uberritten in die vijf jaar tijd bij elkaar geteld geeft een eindsom van meer dan 1,5 miljard kilometer in afstand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business