Smartphone verovert de wereld

De smartphone zal in 2020 meer dan tweederde van de wereldbevolking bereikt hebben. Ook het dataverkeer dat dit met zich meebrengt zal exploderen.

Zo’n 70 procent van de wereldbevolking zal in 2020 een smartphone bij de hand hebben. Daarnaast nemen de slimme telefoons tegen die tijd 80 procent van het mobiele dataverkeer voor hun rekening, dat ook een serieuze sprong maakt en vertienvoudigt. Die voorspellingen komen uit het onlangs verschenen Mobility rapport van telecombedrijf Ericsson.

Het zweedse telecombedrijf is ervan overtuigt dat er nog grote veranderingen op til staan. Volgens Rima Qureshi, Ericssons chief strategy officer, zal de enorme toename van geavanceerde mobiele technologie en dataverkeer “de big data revolutie van vandaag laten lijken op de lancering van de floppy disk.”

Vooral Zuid-Oost Azië, het Midden-Oosten en Afrika zijn groeimarkten voor de smartphone: 80 procent van de van groei van de afzetmarkt wordt aan hen toegeschreven, maar in alle delen van de wereld gaat het toestel er stevig op vooruit. 6,1 miljard exemplaren zullen in 2020 in de omloop zijn.

Tegelijkertijd, dat mag niet verbazen, zit ook het dataverkeer in de lift. Ericsson noteerde een stijging van 55% in het eerste kwartaal van 2015 tegenover dat van vorig jaar. Er zijn wel grote verschillen te bemerken tussen markten, regio’s en operatoren, stelt het onderzoek.

Het grootste deel van onze mobiele data wordt gespendeerd aan het bekijken van video’s, iets wat de volgende vijf jaar alleen maar zal groeien, samen met de tijd die we vertoeven op sociale netwerken. Noord-Amerika en Europa blijven aan de top als het op dataverbruik per smartphone aankomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business