Nu ook twitterberichten in zoekresultaten van Google

Google gaat twitterberichten opnemen in zijn de zoekresultaten. Al gebeurt dat nog niet overal. Eerst zal dit enkel op de mobiele versie zijn, later ook voor desktops.

 Twinsterphoto / Shutterstock.com

Binnenkort zal je bij het mobiel googelen ook relevante content van Twitter bovenaan de hitlijst kunnen zien. Google en Twitter hebben hierover een overeenkomst afgesloten en zullen de aanpassing geleidelijk aan doorvoeren in verschillende landen.

Als je dus een onderwerp via Google opzoekt op smartphone of tablet, zullen er ook recente tweets op het scherm verschijnen die het topic vermelden. “Het is een geweldig middel om real-time informatie te krijgen wanneer er iets gebeurd. Daarnaast is het een bijkomende manier voor organisaties en personen op Twitter om een globaal publiek te bereiken op de meest relevante momenten,” staat er op de officiële blog van Google te lezen. Later zal ook de desktopwebsite van Google tweets opdiepen voor zijn gebruikers.

Ook hashtags kunnen in de toekomst ingevoerd worden in de zoekbalk van Google, wat het doorzoeken van Twitter vergemakkelijkt. De introductie van Twitter in de zoekresultaten van Google hangt al langer in de lucht. De eerste onderhandelingen over een soortgelijke samenwerking dateren al van 2009.

Op vrijdag 5 juni organiseert onze uitgeverij een training "SEO voor tekstschrijvers". Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven via www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business