Mobielvriendelijke sites krijgen betere punten

Zoekmachine Bing volgt Google. Het gaat mobielvriendelijke websites bevoordelen in zijn zoekresultaten. In vergelijking met Google is Bing het kleine broertje, al komt het wel opzetten.

Bing, de zoekmachine van Microsoft, gaat in navolging van Google mobielvriendelijke sites belonen met een hogere plaats in zijn resultatenlijst. Het zal de aanpassingen aan zijn zoekresultaten in de komende maanden implementeren en ook een tool uitbrengen waarmee gebruikers de mobiele toegankelijkheid van hun internetsite kunnen checken, zo staat in de blog van de zoekmachine te lezen.

In april sleutelde Bing al aan het uitlichten van handige websites voor mobiele gebruikers, door een tag aan mobiel-vriendelijke sites toe te voegen in zijn zoeklijst, als die opgevraagd werd via een smartphone. Nu gaat Microsoft nog een stap verder en past het, net als Google, zijn algoritmes aan om die websites een hogere plaats in zijn lijst te bezorgen.

Steeds meer mensen surfen mobiel op het internet, een evolutie die het gebruik van internet op vaste computer zelfs begint te overvleugelen. Onlangs rapporteerde Google nog dat in verschillende landen meer gebruikers zijn zoekmachine via een smartphone raadpleegden dan via een pc. Nu beide zoekmachines websites zullen begunstigen met een mobielvriendelijk design, geeft dit een niet mis te verstaan signaal aan webontwikkelaars om er aandacht aan te schenken bij het (her)ontwerpen van een webstek.

Op vrijdag 5 juni organiseert onze uitgeverij een training "SEO voor tekstschrijvers". Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, vind je op de website www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business