Nieuws

Samsung opnieuw koning van de smartphones

Na een dipje in het vierde kwartaal van 2014, bekleedt Samsung opnieuw de troon op de smartphonemarkt.

Samsung is opnieuw de nummer één in smartphones, nadat het die positie vorig kwartaal tijdelijk aan Apple moest overdragen.

Dat blijkt uit nieuw marktonderzoek van Strategy Analytics. Volgens het analistenbureau heeft Samsung in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd 83,2 miljoen smartphones verscheept. 24 procent van alle verscheepte smartphones kwamen tijdens deze periode uit het kamp van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Apple volgt op een tweede plaats met 17,7 procent of 61,2 miljoen verscheepte exemplaren.

Dat percentage ligt lager dan de 31 procent van een jaar geleden, maar is opnieuw een stijging ten opzichte van het dieptepunt tijdens het vierde kwartaal van 2014. Toen zakte het marktaandeel naar 19,9 procent en moest Samsung zijn eerste plaats op de smartphonemarkt afgeven aan Apple, dat volgens Gartner in Q4 2014 met 20,4 procent van de koek ging lopen.

In absolute cijfers werden er tijdens het laatste kwartaal van 2014 74,8 miljoen iPhones verscheept, ten opzichte van 73 miljoen Samsung-smartphones.

De cijfers van Strategy Analytics houden nog geen rekening met de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge die pas begin deze maand werden gelanceerd. De verwachting is dat de Galaxy S6, met name door de premium uitstraling in combinatie met de vooruitstrevende hardware het een stuk beter gaat doen ten opzichte van de Galaxy S5. Ook Samsung voorspelt recordverkopen voor deze toestellen en verkocht alleen in voorverkoop al 20 miljoen exemplaren van de nieuwe smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business