Nieuws

Google introduceert zakelijke Androidversie

Google zet deze week in op de zakelijke gebruiker. Na het uitrollen van Inbox voor de zakelijke gebruiker, wordt nu Android for Work gelanceerd.

“Er zijn wereldwijd meer dan een miljard Androidsmartphones in omloop, maar toch worden Androidapparaten onderbenut op de werkvloer” aldus Rajen Sheth, directeur Product Management Android en Chrome for Work in een blogpostDaarom komt Google met een speciale Androidomgeving voor professioneel gebruik. Android for Work gaat bestaan uit vier componenten

In Android Lollipop wordt de mogelijkheid ingebakken om een werkprofiel aan te maken waarbinnen je voor je werk aan de slag kunt. Dit profiel, met daarin door de IT-beheerder goedgekeurde applicaties, draait naast je persoonlijke applicaties. De data in het werkprofiel wordt echter wel geïsoleerd, dus persoonlijke zaken kunnen niet door de werkgever worden ingezien.

[related_article id=”158901″]

Voor oudere Androidversies is er de Android for Work-app. Die draait op versies tussen Ice Cream Sandwich tot Kitkat. Via deze app, die opnieuw door de IT-beheerder kan worden beheerd, krijg je toegang tot werkmail, agenda, contacten, documenten et cetera. Er wordt ook een Google Play for Work gelanceerd die bedrijven kunnen gebruiken voor het verdelen en beheren van bedrijfsapplicaties.

Android for Work wordt ontwikkeld in samenwerking met onder meer Cisco, Salesforce.com, Box, SAP en vele andere bekende namen op de bedrijfsmarkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business