Nieuws

De iPad is geen computer

Volgens het Hof van Amsterdam is de iPad geen computer. Dat scheelt bedrijven toevallig veel geld als ze iPads aan werknemers weggeven.

Een iPad is geen computer maar een communicatiemiddel. Dat stelt het Hof van Amsterdam vandaga in een uitspraak.

Bedrijven kunnen dankzij die uitspraak iPads belastingvrij aan hun werknemers schenken, want ze hoeven geen loonheffing meer te betalen.

Het Hof van Amsterdam deed deze uitspraak naar aanleiding van de RTL-zaak. RTL gaf enkele jaren geleden elke werknemer belastingvrij een iPad, maar eind 2012 oordeelde een rechter dat dat niet mocht. Je mag als bedrijf wel belastingvrij computers aan je werknemers geven, maar dan moeten ze wel voor minimaal 90% zakelijk gebruikt worden. Bij communicatiemiddelen als smartphones hoeft dat slechts 10% te zijn. Nu de rechter heeft geoordeeld dat een iPad een communicatiemiddel is, krijgt RTL circa 240.000 euro teruggestort.

Geen lange teksten
Het Hof van Amsterdam kwam tot het oordeel omdat het onwaarschijnlijk is dat lange teksten worden ingevoerd via een schermtoetsenbord. Ook Blackberry’s gelden niet als computers, want ook daarop kun je moeilijk lange teksten invoeren. Communicatie als e-mail daarentegen heeft daar minder last van.

Hoewel het Hof zich niet heeft uitgesproken over andere tablets, is het niet meer dan logisch dat dit ook geldt voor andere tablets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business