Nieuws

Wat kunnen zakelijke gebruikers verwachten in Microsoft Office 16

Microsoft test achter de schermen een technische preview van de nieuwe versie van Office voor Windows. Hierbij een paar nieuwe opties die je kunt verwachten als onderdeel van Office 16.

Microsoft houdt de lippen stijf op elkaar over de nieuwe plannen voor de volgende versie van Office voor Windows. De software heeft nu nog de codenaam Office 16.

Langzaam maar zeker komen er toch enkele details naar buiten van wat lijkt op een persoonlijke technische preview van de komende Office-suite. Deze technische preview is niet de Metro-stijlversie met aanraakmogelijkheden van Office voor Windows die door Microsoft-watchers gedoopt is tot Gemini. In plaats daarvan is het de volgende versie van Office voor desktop-pc"s en apparaten met Windows.

Screenshots
Tom Warren van The Verge publiceerde 18 september diverse screenshots waarvan men denkt dat ze komen uit de technische preview van Office 16. Gebaseerd op die afbeeldingen lijkt het erop dat Microsoft Tell Me toevoegt, een tool die nu al onderdeel is van Office Online en Office voor iPad. Hierdoor zijn gebruikers in staat te vragen hoe ze een bepaalde taak kunnen volbrengen zonder dat ze in de documentatie hoeven te duiken.

Er is ook een automatische afbeeldingdraai-optie om gebruikers te helpen plaatjes op de juiste plek neer te zetten in documenten. Dat is op te maken uit de screenshots. Hetzelfde geldt voor een nieuw thema. Naast lichtgrijs, donkergrijs en wit kan de gebruiker kiezen voor zwart.

Zakelijke opties
Naast de nieuwe opties die uit de gelekte screenshots te halen zijn komen er nog meer wijzigingen die vooral voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Het Excel Data Model wordt stilletjes geüpdatet naar een versie die alleen nog in nieuwe versies van Excel volledig ondersteund wordt. Bepaalde functies in dit model kunnen niet gebruikt worden in oudere versies van Excel, hoewel gebruikers wel in staat zijn nog steeds alle spreadsheets te openen.

Microsoft voegt ook panning en zooming toe aan grote grafieken en smart-artdiagrammen. In Project staat het bedrijf gebruikers toe meerdere tijdlijnen te hebben, net als een aangepast datumbereik in een enkel overzicht.

In de nieuwe versie van Visio komt een systeem voor het beheer van de informatierechten voor Visio-bestanden. Dat is erg handig voor degenen die het programma gebruiken voor onderzoeks- en patentinformatie.

E-mail
Microsoft voert een paar wijzigingen door aan het uiterlijk van Office 16 op kleinere apparaten. De synchronisatie werkt fijner. In plaats van alleen een maand aan e-mailberichten te kunnen downloaden, zijn gebruikers in staat te kiezen tussen één dag, drie dagen, zeven dagen of twee weken met de nieuwe Outlook.

Microsoft voegt de mogelijkheid toe om recent gebruikte documenten toe te voegen of te delen, zowel lokaal als uit de cloud. Het idee hierachter is dat het voor gebruikers makkelijker wordt om samen te werken aan veel gebruikte bestanden en documenten. Gebruikers kunnen de bestanden delen als alleen lezen, om te bewerken of als bijlage in een e-mail.

Office 2015
Dit hoeven niet per se alle veranderingen te zijn in de Office 16-release. Momenteel ligt de focus van Microsoft vooral op het eerst (en soms alleen) leveren van nieuwe functionaliteiten in de cloud. Dat betekent dat de aandacht dus vooral op Office 365 ligt.

Er gaan geruchten rond dat Microsoft komt met een publieke preview van Office 16 later dit najaar. Wellicht in oktober. Bronnen stellen dat de eindversie van het kantoorsoftwarepakket in het voorjaar van 2015 verschijnt, al dan niet onder de naam Office 2015. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business