Nieuws

Halte Alarm verwittigt wanneer je moet afstappen

Een app die vertelt wanneer je bus of tram eraan komt, kenden we al. Maar een app die verwittigt wanneer je moet afstappen, dat is nieuw.

Er bestaan genoeg applicaties die je vertellen wanneer de volgende bus of tram eraan komt, maar een app die verwittigt wanneer je er weer af moet, hadden we nog niet gezien. Die leemte is nu opgevuld door Halte Alarm, een app van buschauffeur Christophe Hollebeke.

Wanneer je een onbekende lijn neemt, is het niet altijd evident om uit te zoeken wanneer je moet afstappen, maar ook op een traject dat je dagelijks doet kan een kort moment van afleiding ervoor zorgen dat je de halte plots voorbij bent. “Daar ik zelf buschauffeur ben bij De Lijn, merk ik deze problemen dagelijks op. Zo is het idee ontstaan voor deze app,” aldus Hollebeke.

[related_article id=”158662″]

Halte Alarm maakt gebruik van de gps in je smartphone om je te laten weten wanneer je moet afstappen. Nadat je een halte als bestemming hebt geselecteerd, activeert de app de gps om je locatie te bepalen. Vervolgens krijg je de afstand te zien tot de ingestelde halte. Wanneer je de halte nadert, gaat er een alarm af in de vorm van een melding, geluid en trilling. Zo weet je op tijd dat je op de bel moet drukken om af te stappen.

“De app is zo ontwikkeld dat deze zeer spaarzaam omgaat met energie,” weet Hollebeke nog te vertellen. “Het alarm en de gps worden pas geactiveerd nadat je een halte hebt geselecteerd en worden automatisch uitgeschakeld wanneer je de ingestelde halte nadert.”

De applicatie voor Android is sinds enkele dagen beschikbaar en draait op nagenoeg alle Androidversies. De app is nog jong maar Hollebeke heeft al een eerste update klaar staan om de gebruikservaring te verbeteren. Je kan Halte Alarm gratis downloaden in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business