Nieuws

Google test drones voor reddingsacties

Project Wing van Google richt zich voorlopig op reddingsacties en rampenbestrijding. Maar ook de commerciële mogelijkheden zijn niet te ontkennen.

Google werkt aan een systeem waarbij autonoom vliegende tuigen goederen naar mensen kunnen brengen.

Het bedrijf sleutelt al twee jaar aan Project Wing. Het is Google X, de ultrageheime afdeling van Google die zich met de meest ambitieuze projecten bezighoudt, die het werk al die tijd overzag. Google X is ook verantwoordelijk voor onder andere Google Glass, de Loon-internetballonen en de zelfrijdende Google-auto.

[related_article id=”158901″]

Hondenvoer en koeienvaccins
Het bedrijf heeft de vliegtuigjes al getest in Queensland, Australië en leverde onder meer snoep, hondenvoer, koeienvaccins, water en radio’s uit aan de lokale bewoners. Met een druk op de knop stijgen de vliegtuigen op en volgen ze een voorgeprogrammeerde route. Volgens Google zal het nog wel verschillende jaren duren eer Project Wing klaar is voor gebruik.

Google is trouwens niet de enige die in drones geïnteresseerd is, ook Facebook en Amazon zijn ermee bezig. Die twee bedrijven lijken echter vooral oog te hebben voor de commerciële mogelijkheden van de apparaten. Google focust tot nu vooral op reddingsacties. Een van de eerste testmissies was bijvoorbeeld het versturen van een defibrillator naar slachtoffers van een hartaanval.

Met maar een paar van deze tuigen die constant in de lucht zijn, zouden heel veel mensen geholpen kunnen worden, klinkt het bij Google.

De vliegtuigjes van Google hebben een spanwijdte van ongeveer anderhalve meter. Ze worden aangedreven door vier elektrische propellers. Ze wegen ruim 8,5 kilogram en kunnen anderhalve kilo nuttige lading meenemen.

In het vaarwater van Amazon
De laatste tijd komen Amazon en Google wel vaker in elkaars vaarwater. Google is meer en meer bezig met e-commerce en Amazon zou bezig zijn met de uitbouw van een eigen reclamenetwerk, de grootste inkomensbron van Google. Amazon heeft ook zonet Twitch overgenomen voor bijna één miljard dollar, een bedrijf dat beelden van spelletjes streamt. Ook Google zou geïnteresseerd geweest zijn om dat bedrijf in te lijven. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business