Nieuws

OneDrive op Android krijgt zakelijke ondersteuning

De app voor Android-toestellen krijgt voor het eerst ondersteuning voor OneDrive for Business. Het is nu eenvoudiger om persoonlijke en zakelijke bestanden gescheiden te houden.

Microsoft heeft een nieuwe versie vrijgegeven van OneDrive for Android. De cloudopslagapp ondersteunt nu voor het eerst OneDrive for Business op Android. De nieuwe versie is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Een paar maanden geleden heeft Microsoft de verschillende teams die werkten aan de consumenten- en zakelijke versie van de cloudopslagdienst samengevoegd in één eenheid. Dat klinkt misschien als een logische stap, maar de twee verschillende OneDrives hebben weinig overeenkomsten behalve de naam. OneDrive for Business is een onderdeel van Office 365 en SharePoint.

[related_article id=”161452″]

Privé en zakelijk gescheiden
Met de nieuwe OneDrive-app voor Android is aan de achterkant niets veranderd. De diensten voor de consument en de zakenwereld zijn nog steeds gescheiden. Microsoft probeert het eenvoudiger te maken voor de gebruiker om te zien of hij bezig is op de consumenten- of zakelijke versie.

De eerste aanpassing van de gecombineerde OneDrive-ervaring gebeurt op Android door ondersteuning toe te voegen aan de app voor OneDrive for Business. Voorheen kon de app, geschikt voor zowel smartphones als tablets, alleen gebruikt worden in combinatie met een consumentenaccount voor de cloudopslagdienst.

De interface van de nieuwe gecombineerde app heeft een facelift gekregen. Hierdoor is het makkelijker om persoonlijke en werkbestanden te scheiden. Tevens kun je je documenten beschermen met een pincode van vier cijfers.

Windows Phone en iOS
Een woordvoerder van Microsoft laat weten dat er ook een gecombineerde app komt voor iOS- en Windows Phone-apparaten. Naar verwachting duurt dit nog enkele maanden. In de tussentijd heeft het bedrijf een aantal kleine aanpassingen gedaan aan de apps OneDrive for iOS en OneDrive for Windows Phone 8.1.

OneDrive for iOS, dat werkt op iPhones en iPads, laat gebruikers een zoekfunctie oproepen om eenvoudiger bepaalde documenten en mappen te vinden. Daarnaast krijgt de app de optie om alle opgeslagen foto"s te bekijken.

OneDrive voor Windows Phone 8.1 krijgt een update voor de cloudprullenbak, waardoor het makkelijker is om per ongeluk verwijderde bestanden en mappen terug te halen. Daarnaast ontvangt de app een aantal bugfixes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business