Nieuws

Kindvriendelijke Google+ en Youtube op komst

Google zou werken aan een dienst die kinderen onder de 13 jaar een eigen account laat aanmaken om Google-toepassingen te gebruiken.

Volgens geruchten werkt Google aan een nieuw platform waarmee kinderen een eigen account kunnen maken.

Op dit moment ligt de leeftijdsgrens voor het aanmaken van accounts bij Googles diensten, zoals Google +, op 13 jaar. De reden daarvoor ligt voor de hand: het is erg gecompliceerd om ervoor te zorgen dat jonge bezoekers geen materiaal te zien krijgen dat niet bepaald geschikt is, wat zeker in de States makkelijk tot klachten en rechtszaken van boze ouders kan leiden.

[related_article id=”158901″]

De meeste bedrijven staan kinderen dan ook officieel niet toe om accounts aan te maken, zodat wanneer kinderen gewoon liegen over hun leeftijd, het bedrijf in kwestie wettelijk gezien gedekt is.

Volgens bepaalde bronnen werkt Google nu aan een manier om zijn webservices toegankelijk te maken voor jongere kinderen. Features zouden onder andere een dashboard voor ouders en een familieversie van YouTube omvatten, terwijl gebruikers die proberen in te schrijven via mobiele toestellen wel verplicht zullen worden om hun leeftijd bekend te maken.

Google zou met deze nieuwe functies tegemoet willen komen aan de vragen van ouders die hun kinderen best toegang willen geven tot deze diensten – denk maar aan alle baby-accounts – zonder in overtreding te komen met de wetgeving die in verschillende landen de online aanwezigheid van kinderen reguleert, zoals de Amerikaanse COPPA en internationale varianten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business