Nieuws

Google koopt beeldherkenner Jetpac

De City Guides-app van Jetpac raadt gepersonaliseerde bestemmingen aan op basis van foto-eigenschappen zoals een glimlach, lipstick en een heldere lucht. Google heeft andere plannen: de app verdwijnt over een maand.

Google heeft Jetpac overgenomen. De City Guides-app voor iOS van deze start-up raadt bestemmingen aan op basis van een analyse van publiekelijk gedeelde foto"s op Instagram. “We worden onderdeel van Google”, schrijft het bedrijf op zijn website. “We kijken uit mee te werken aan opwindende projecten met onze collega"s bij Google.”

Het is nog niet helemaal duidelijk wat Google precies wil met Jetpacs techniek om cafés en prachtige vergezichten te vinden waar je zeker naartoe moet, maar het bedrijf beschikt over enkele technologieën die overeenkomen met de prioriteiten van de techgigant.

Algoritmes
Ten eerste werkt de technologie automatisch. Zij haalt informatie uit grote hoeveelheden publiekelijk beschikbare foto"s. Daarbij is het niet afhankelijk van het krijgen van opdrachten of andere menselijke processen. Googles zoekalgoritmes gebruiken dezelfde brede aanpak bij het analyseren van het web met een snelheid en schaalgrootte die voor mensen onmogelijk is bij te houden.

Ten tweede heeft Jetpac 6.000 stedengidsen gemaakt voor City Guides. Die zijn stuk voor stuk samengesteld en aangepast via geografische informatie. Dit sluit aan bij Googles pogingen om je persoonlijke assistent te worden met diensten als Google Now, Google+ en Google Maps.

Verder biedt Jetpac nog twee andere apps op het gebied van beeldherkenning: Spotter en Deep Belief. Als gevolg van de overname verwijdert het bedrijf zijn apps de komende dagen uit de App Store van Apple. Per 15 september stopt de ondersteuning in zijn geheel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business