Nieuws

Sony zet achtervolging in op Apple en Samsung

Sony wil de banden met zijn beste leveranciers aanhalen, om zo sneller met betere producten voor de dag te komen.

Volgens de Japanse krant Nikkei is Sony van plan om “nauwer samen te werken” met zijn voornaamste leveranciers van componenten. Sony betrekt zijn onderdelen momenteel nog van een duizendtal bedrijven. Met de 250 belangrijkste daarvan worden de banden sterker aangehaald.

Drie op tien
Van elke tien leveranciers van de belangrijkste componenten (sensoren, chips, beeldschermen) zouden er maar twee of drie de topstatus krijgen. Sony en die bedrijven zullen elkaar een voorkeursbehandeling gaan geven.

De Japanse elektronicareus zal de volumes van de bestellingen opdrijven en de leveranciers in een vroeger stadium bij de ontwikkeling van nieuwe producten betrekken. Zo moeten er sneller nieuwe Sony-camera’s, -smartphones en -spelconsoles op de markt komen. Wie bij het selecte kransje eliteleveranciers zal behoren, is nog niet geweten. Nikkei gokt op Qualcomm en Mediatek voor gsm-chips en AU Optronics voor lcd-panelen.

[related_article id=”158256″]

Dezelfde strategie als Apple en Samsung
Bij de uitvoering van dit plan heeft Sony twee niet te onderschatten concurrenten waar het mee moet afrekenen. Ook Apple en Samsung hanteren immers min of meer dezelfde strategie. Sony geeft jaarlijks zo’n 19,5 miljard dollar aan onderdelen uit, maar Apple en Samsung spenderen ruim het dubbele, weet Nikkei. Op dit moment hebben zij dus nog een voetje voor bij de leveranciers.

Om het bedrijf weer op een duurzame winst te krijgen, stootte Sony vorige maand ook al zijn pc-divisie Vaio af. Die tak werd aan een investeringsfonds verkocht. De tv-afdeling werd afgesplitst in een dochteronderneming.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business