Nieuws

Frankrijk investeert zwaar in high speed breedband

Frankrijk onthulde een plan waarbij het in de komende 10 jaar samen met enkele bedrijven tot 20 miljard euro wil investeren in high speed internetverbinding. Het nieuws kwam er nadat de EU bekend maakt dat het 7 miljard euro zou besparen op het uitrollen van breedbandinternet. Eén stuk van zes miljoen euro komt van netwerkoperatoren, één stuk van een mix van operatoren en lokale overheden en één stuk van enkel lokale overheden.

Doel is dat 50% van het land snellere breedband heeft – zonder specifieke snelheden – tegen 2017. Bij een vorige poging om een dergelijk plan op te zetten liep het fout toen de operatoren afhaakten omdat het voorzien van breedband in afgelegen gebieden voor hen te duur en te weinig rendabel is. Hoe dat zit bij het huidige plan is niet duidelijk.

België hoort volgens het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) bij de koplopers in de ontwikkeling van vast breedband aan hoge snelheid. Mobiel breedband kent in ons land een toenemende penetratie, maakt het instituut vorig jaar bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business