Upgrade naar Windows 8 Pro kost 40 dollar

Microsoft maakt het wel zeer aantrekkelijk om over te stappen naar Windows 8. Elke Windows-pc van de afgelopen tien jaar kan voor 39,99 dollar upgraden.

Het bedrijf maakt de prijszetting bekend op zijn blog. Concreet gaat iedereen met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 voor dat bedrag Windows 8 Pro kunnen downloaden en installeren.

De promotie zelf is geldig in 131 markten, waarmee we er vrij zeker van kunnen zijn dat dit ook in de Benelux het geval zal zijn. Of de prijs dan hetzelfde blijft of naar 39,99 euro gaat, zal nog moeten blijken.

[related_article id=”161452″]

Het aanbod van Microsoft is geldig tot 31 januari 2013. Wel moet je dan de upgrade kopen op Windows.com. Die kan je rechtstreeks installeren of als backup bewaren op usb-stick of dvd. Wie een fysieke dvd wil betaalt 15 dollar meer. Wie hetzelfde pakket in de winkel koopt betaalt 69,99 dollar.

Het is duidelijk dat Microsoft Windows 8 een vliegende start wil geven. Bedrijven die vandaag nog op Windows XP of Vista zitten zijn door de zet goedkoper af met een upgrade naar Windows 8 dan naar Windows 7.

Wie geen oude versie van Windows heeft, of een nieuwe pc bouwt (waar dus geen Windows is bijgeleverd), kan volgens Microsoft de Windows 8 System Builder kopen en installeren maar hier zijn nog geen prijzen van bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business