Nieuws

IBM betreedt de c onvergentiemarkt

IBM lanceerde vannacht het PureSystems platform. Deze nieuwe generatie systemen valt op om twee redenen. Ten eerste is het IBM's eerste echte gooi naar een geconvergeerd systeem. Ten tweede kreeg het veel artificiële intelligentie ingebouwd zodat het als een systeemmanager kan redeneren.

IBM lanceerde vannacht het PureSystems platform. Deze nieuwe generatie systemen valt op om twee redenen. Ten eerste is het IBM’s eerste echte gooi naar een geconvergeerd systeem. Ten tweede kreeg het veel artificiële intelligentie ingebouwd zodat het als een systeemmanager kan redeneren.

Met PureSystems heeft IBM naar eigen zeggen alle kritieke onderdelen van het datacenter van vandaag geïntegreerd: netwerktechnologie, opslag, rekenkracht en beheer. Dit moet er niet alleen voor zorgen dat deze systemen sneller geïnstalleerd geraken – drie keer sneller, volgens IBM – maar ook dat het beheer aanzienlijk vereenvoudigd wordt en dat de kans op systeemuitval sterk wordt verlaagd, volgens IBM zelfs met 98%.

Dit laatste is ook te danken aan de ingebouwde intelligentie in het systeem. Zoals bij Watson, de befaamde winnaar van de ‘Jeopardy’-quiz, werd in deze systemen experise en intelligentie ingebouwd, maar dan wel op het vlak van systeembeheer. Zo slagen deze sytemen erin om de impact van bijvoorbeeld een toegevoegde server op de werking van de infrastructuur te berekenen en zonodig de  workload op de diverse onderdelen aan te passen. Hierdoor zou ook het inschakelen van nieuwe software vlotter en probleemlozer moeten verlopen.

Dat inschakelen gebeurt overigens volgens het app store-principe, waarbij u kunt kiezen uit door IBM ter beschikking gestelde software en software van derden of van de eigen onderneming natuurlijk. IBM heeft het in dit verband over een “selfservice-interface voor de private cloud”.
De eerste twee modellen van PureSystems, vroeger gekend als ‘project Troy’, zullen voor de zomer beschikbaar zijn. Dit platform ondersteunt zowel Intel als Power processoren, en de instapmodellen zullen minstens 100.000 dollar kosten. Voor deze prijs is IIBM wel bereid om uw oude servers ovver te nemen, zelfs als het HP of Oracle servers zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business